perjantai 7. elokuuta 2015

Maarianhamina

Käringsundista lähdettiin viikonlopuksi Maarianhaminaan. Taas tuuli mukavasti pohjoisesta ja edettiin niin kivasti, että oltiin Maarianhaminassa jo puoliltapäivin. Koska tiedettiin tuulen kääntyvän viikonlopuksi etelätuuleksi niin otettiin paikka keskilaitureilta niin, että nokka olisi tuuleen. Tilaa oli kohtuullisen hyvin, mutta jo muutamaa tuntia myöhemmin parhaimmat paikat olivat menneet. Tilaa toki oli, mutta vähän huonoja paikkoja huomioiden tuleva tuuli. Ollaan opittu aiemasta, että jos ennustetaan vähänkään kovempaa etelätuulta niin kannattaa olla peremmällä satamassa.

Illalla käytiin syömässä Indigossa ja itäsataman puolella terassilla kuuntelemassa hauskaa bändiä. Keksimme ruotsalaisen bändin (Vi3) jäsenille lempinimet ja keikan jälkeen kiaristi/laulaja tuli juttelemaan meille mukavia. Hauska veijari pyysi meitä seuraavanakin iltana katsomaan heitä. Siten takaisin veneelle. Aamuyön laivalla veneelle tuli Saara, ihan vain viikonloppuvierailulle. Hauskana yksityiskohtana samalla laivalla tuli maihin vain 5 henkeä: yksi meidän veneelle, mutta yksi myös gastinaapuriveneeseen, joka lähtikin pian tämän jälkeen yöllä jatkamaan matkaansa. Tuuli oli myös voimistunut yöllä niin, että ensimmäisessä laiturissa olevat veneen heiluivat hyvin epämukavasti, mutta muissa laitureissa ei juuri ollut ongelmaa.

Aamulla yllätys oli suuri kun viereen oli tullut toinen vene. Ei siinä mitään, mutta kyseessä oli s/y Sjöfröken - s/y Katariinan Ilkan ja Sinikan uusi vene! Melkoinen sattuma, mutta siitähän sitä sitten juttu lähti taas. Päivällä Hanna ja Saara kiersivä nähtävyyksiä ja Nikke puunasi venettä ja siinä sivussa tuli soitettua myös s/y Pantheran väelle - he kun olivat jo palanneet Euroopan puolelle ja puheluiden hinnat ovat täällä inhimilliset.

Olimme jo aiemmin huomanneet kaupungilla poikkeuksellisen paljon vanhoja amerikkalaisia autoja, mutta erityisesti lauantaina niitä vilisi. Suurin osa autoista oli todella hyvässä kunnossa, upeasti entisöityjä, mutta joukossa oli myös melkoisia pommeja. Ehkä sympaattisin tapaus oli punainen vanha jenkkirauta, jolla oli samaa aikakautta oleva punainen asuntovaunu perässään. Harmi, ettei ehtinyt ottaa parempaa kuvaa.

Pommern

Itäsataman terassilla Vi3

Hieno auto+asuntovaunu

Illalla istuttiin vielä tovi Calimeralla Ilkan ja Sinikan kanssa ja juuri kaupungille lähtöä satamaan tuli ruotsalainen s/y Ladybird, joka päästiin auttamaan laituriin. Tämä on se sama, joka odotteli meidän (ja s/y Katariinan) kanssa Portugalin Sineksessä parempia kelejä syksyllä 2013. Maailma on pieni! Kävimme vilkaisemassa bändiä itäsatamassa ja taas kitaristi tuli moikkaamaan meitä ja keksi sitten viedä meidät kylän ykköspaikkaan jatkoille. Hauska ilta taas.

Seuraavana päivänä Sjöfröken sai miehistöä ja jatkoivat matkaa, mutta olihan se hauska nähdä pitkästä aikaa ja aivan oikeassa ympäristössäkin vielä. Meni vain hetki ja paikalle tuli holskivene. Illalla lähdimme vielä keskustaan fiilistelemään kun paikallisilla Rockoff -festareilla oli esiintymisvuorossa Måns (se tuore euroviisuvoittaja) sekä mm. Ola Salo (The Arkin laulaja). Emme menneet festarialueelle vaan viereiseen puistoon kovin monen muun paikallisen kanssa. Måns oli selvästi odotetuin esiintyjä ja moni yritti ottaa kuvaa/videota aidan välistä ja ylikin. Illalla Saara hyppäsi laivaan palatakseen kotiin ja me puolestaan menimme nukkumaan.

Jossain siellä on Måns

Kuvaajia

Maarianhamina oli taas oikein mukava paikka - täällä on kiva käydä, riittää tekemistä ja näki taas tuttuja.

Sama moottorivene, joka kesä

Täydehköä länsisatamaa

Länsisatamaa, purkkaripainottaista on

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti