keskiviikko 1. heinäkuuta 2015

Kesäreissu 2015 - suunnitelma

Pähkäiltiin jo viime syksynä riittääkö intoa enää kesällä purjehtimaan koko lomaksi (reissussa tuli kohtuullinen veneähky), mutta niin vain talven aikana heräsi into ja kesäreissua on suunniteltu hyvä tovi. Vaihtoehtoja oli oikeastaan kaksi - molemmat kehuttuja ja meille uusia: Saimaa ja Ruotsin Höga kusten. Päädyimme jälkimmäiseen. Odotettavissa olisi siis korkeita rantoja perinteisen matalan saariston sijaan.

Höga kusten

Höga kusten sijaitsee noin Vaasan tasolla, mutta luonnollisesti Pohjanlahden länsipuolella. Ei siis mikään mahdoton matka - hyvin rauhallinen kesäreissu siis. Itse Höga kustenin alue ei ole kuin noin 50 nm pitkä, joten siellä ei tarvitse miettiä pitkiä siirtymisiä. Pelipaikoille siirtymiseen kätevin tapa lienee huitaista suoraan Turun saaristosta - matkaa tulee noin 150-200 nm, eli aamulla kun lähtee niin on seuraavana päivänä perillä.

Tietoa Höga kustenista on ihan kohtuullisesti ja löytyy ihan oma sivusto. Googlaamalla pääsee jo pitkälle, mutta joku paikallisyhdistys on tehnyt mukavan vihkosen (saa tilattua netistä) alueen satamista ja muistakin paikoista sekä lisäksi hankimme erillisen Norrlandskust-kirjan, jossa tosin huomattavasti laajempi alue. Näillä ja merikartoilla pärjää varmasti hyvin. Paluumatkaa silmälläpitäen hankimme venemessuilta Ahvenanmaan satamakirjan, jossa on merkitty vierassatamien lisäksi myös muita ankkuripaikkoja. Katsotaan ehditäänkö sitä hyödyntää loppumatkasta...


Pieninä muutoksina veneen varustukseen vaihdoimme kumiveneen pienempään - mahtuu paremmin veneen sisälle säilöön ja liikumme pääosin kahdestaan, jolloin pieni ja kevyt jolla on paikallaan. Lisäksi taitettavat polkupyörät jätettiin kyydistä ja tilalle tuli kaksi potkulautaa! Näillä tekee kauppareissut mukavasti ja mahtuvat todella pieneen tilaan. Lisäksi uutena kokeiluna meillä on nyt yrttien sijaan matkassa kirsikkatomaattipensas! Hyvällä tuurilla saamme salaatteihin omasta takaa aineksia.

Keliennusteet alkavat muuttua kesäisemmiksi, meri lämpenee ja kesäloma lähestyy uhkaavasti - Calimera pääsee taas tekemään sitä mihin se on luotu. Tällä kertaa suuntana on kuitenkin luode tai jopa pohjoinen, joten samalla saadaan laajennettua reviiriä entisestään myös pohjoiseen päin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti