perjantai 10. heinäkuuta 2015

Hangon regatta

Calimera rantautui Hankoon jo torstaina kun taas regatta alkoi perjantaina. Tyypilliseen tapaan joku miehistöstä oli myös skabaamassa ja viime hetken muutoksella kisamiehistöön meni perjantaina Hanna. Itse purjehdus meni keskinkertaisesti mukavassa kelissä, mutta lauantain ja sunnuntain lähtöihin osallistui Oskari, menestys oli samaa tasoa.

Perjantaina paikalle saapuivat myös Nikke ja Olli. Kelit olivat kohdillaan ja aurinko helli. Satama oli viikonloppuna aika täynnä, mutta tilaa riitti silti joka päivä. Liekö suhdanteet tai suhteellisen korkea satamamaksu (29€+5€ sähköstä/vrk) karkoittaneet väkeä... Kuppilat oli toki täynnä ja ravintolavaraukset tarpeen.

Regatassa on aina hyvä edustus klassisia puuveneitä eikä tämäkään vuosi ollut poikkeus. Kasit, kutoset ja muut pienemmätkin herättävät ansaittua ihailua. Hieno ulkonäkö vaatii omistajalta paljon ponnisteluja ja ylläpitoon joutuu panostamaan. Vastapainoksi löytyi toki kohtuullisen kulahtaneitakin kisarasseja, mutta nämä keräsivät ihailun sijaan lähinnä sääliä.


Hulinat rauhoittuivat sunnuntaina, jolloin mukaamme liittyi Lauri. Jäimme vielä yöksi Hankoon, josta suurin osa kisailijoistakin oli jo ehtinyt lähteä - kenties tuuliennusteiden vuoksi: maanantaille luvattiin noin 10-12m/s suoraan lännestä, joten kotimatka pääkaupunkiseudulle olisi melkoista tikkausta...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti